Órák, ékszerek

Óra világ

Óra világ

Új OMEGA modellek, technológiai újításokkal

2014. február 24. - ludmillla

A világmárka ismét új technológiai megoldássokkal rukkolt elő a közelmúltban. A két innovációt az OMEGA Seamester Planet Ocean keresztül mutatja be a közönségnek. A luxus kivitelezésű modellekből mindössze 8-8 darab készült. Az óra szíve mindkét karóra esetén 8615-ös kaliber szerkezettel és Si15 szilikon billegővel ketyeg.

OMEGA Seamester Planet Ocean Ceramic Orange

Az OMEGA Seamester Planet Ocean Ceramic Orange névre hallgató modell újdonsága a két irányban forgatható 24 órás tárcsa narancssárga kerámia anyagában rejlik (szabadalmaztatás alatt). A GMT kerámia keret mellett, a 6-9-12 számokat, egy mutatót és a bőrszíjat is narancs színben álmodta meg a tervező, ami a 18 karátos fehérarany indexekkel és mutatókkal igen feltűnő megjelenést biztosít a karórának. A karcálló zafír kristály alá homok fúvott számlap került, a tok anyaga alumínium. A hátlap szintén zafírból készült, így tökéletes betekintést enged az időmérő aprólékosan kidolgozott szerkezetére.

20140121_OMEGA Seamaster PO Orange Ceramic.jpg

20140121_OMEGA Seamaster PO Orange Ceramic_white background.jpg

Seamester Planet Ocean Platinum, világújdonság kerámia és zafír gyémántberakással

 Újításainak listáját az OMEGA tovább bővítette egy új technológiai eljárással, aminek segítségével a gyémántot olyan kemény anyagokkal sikerült összeilleszteni, mint a kerámia vagy a zafír. A folyamat egy úgynevezett 5 tengelyes lézerrel történő gravírozással kezdődik, ami a pontos alak és méret kialakítását végzi. Ezt követően egy speciális anyaggal, a 850-es platina Liquidmetal ötvözettel töltik ki a hézagokat – a fölösleget eltávolítják - , majd polírozást követően a hagyományos gyémántberakási technikával behelyezésre kerülnek a drágakövek.

A „házasítás” eredményeként egy páratlan anyagkombináció jön létre, ami igazán exkluzív megjelenést biztosít a karóráknak. (reméljük, hogy az eljárást hamarosan az ékszerekben is viszont láthatjuk.)

Seamaster cer. setwith diamond.jpg

Az időmérő különlegessége az új technológia mellett abban a 113 gyémántban rejlik, amellyel a karórát díszítették. Ebből 69 - baguette csiszolású kő - a tok peremén, valamint további 12 a GMT forgótárcsán került berakásra, a zafír hátoldalon pedig egy OMEGA logó rajzolódik ki 31 darab full gyémántból. Az utolsó és egyben legnagyobb drágakő pedig a forgótárcsán helyezkedik el a háromszög motívumban 24 óránál.

A visszatükröződés védelemmel ellátott zafírkristály alá fekete polírozott számlap került, amit a 18 karátos fehér arany számok, mutatók és indexek tesznek még elegánsabbá. A kétirányú forgótárcsa segítségével pedig könnyen nyomon követhetjük a helyi időt a többi időzónában is. Számba véve az óra jellemzőit, ez a kerámia és zafír gyémántberakású Seamester Planet Ocean Platinum minden tekintetben luxus, elegáns és OMEGA.

seamaster pici.jpg

(Forrás: www.kzm.hu )

A bejegyzés trackback címe:

https://ora-karora.blog.hu/api/trackback/id/tr505831135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása